Teljesen megszűnt az ingyenes céges levelezés lehetősége

By | 2014. június 12.

Nem a legjobb hír… de mégis igaz. A napokban kellett egy ismerősömnek a weboldalához email cím. Fél évvel ezelőtt a Google Apps-nak volt egy kiskapuja, amivel egy darab account erejéig lehetett ingyenesen custom domain regisztrációt bevinni, amely lehetőséggel egy másik ismerősöm sikeresen élt is és azóta is működik neki.

Most próbáltam létrehozni ugyan azzal a módszerrel a másik domain névhez is ezt a bizonyos egy fiókot, de sajnos lepattantam az utolsó lépésnél a dologról, ugyanis már a fizetős szolgáltatásra irányított át a regisztráció. Szomorúan vettem tudomásul, hogy ez az opció is végleg kifújt. Ajánlottam neki két lehetőséget:

Végül az előfizetés mellett döntött, de bevallom én is ez irányba ösztökéltem a döntést. És milyen jól tette! Ugyanis tegnap este kaptam egy emailt arra az email címemre, amivel anno kipróbáltam a outlook-os regisztrációt. A levél tartalma pedig nem volt más, mint, hogy fájó szívvel ugyan, de közlik, hogy 2014. július 31-től nem lehet sem új user-t hozzáadni, sem pedig a meglévők közül törölni (?) a már meglévő custom domain-es regisztrációknál. Persze nagyon kedvezményesen migrálhatod magad Office 365 Business Premium alá… …nyád.

Továbbá -amiről nem is tudtam, mivel nem használtam aktívan a dolgot- 2014. április 10-től amúgy sem lehetett már bevinni custom domain-t alá.

Ránéztem a domains.live.com-ra és valóban ez az üzenet fogad:

Outlook.com no longer offers support for new custom domain sign ups. New customers looking to manage custom domains are encouraged to use Office 365, Microsoft’s premium online service, which also includes enterprise-class mail, collaboration and communication tools.

If you currently use custom domains with Outlook.com

We will continue to support the ability to log in to Outlook.com with your existing custom domain email address, but in the future, you will no longer be able to add or remove accounts in your domain.

És ezzel a kör be is zárult. Lőttek az ingyenes céges levelezésnek. Mármint ami a szuperül működő hosting-ot és spam-szűrést jelenti. Persze előfizetéssel természetesen továbbra is élvezhető mindez. Amivel alapvetően nincs bajom, hiszen ők is az üzletük bevételéből élnek… a bajom csak az árazással van továbbra is, ami szerintem még mindig magas.

 

Hasonló cikkek

Végre, IMAP! Végre engedtek a netes társadalom nyomásának. Végre implementálták! Végre van ingyenes alternatívája a fizetőssé vált Google Apps-nak! Végre van IMAP ...
Synology NAS, home share és az MS Office for Mac e... A probléma Nem lehet megnyitni OSX-en a Synology NAS felhasználó privát megosztásából (home share) semmilyen Microsoft Office for Mac 2011 file-t. Se...
9 éves a Gmail Igen... 9 éve indult. Ma pedig mindenki tudja, hogy mi az. Ha valakinek megkérdezzük az email címét, akkor 100-ból 99 ember egy gmail-es címet fog mon...
Google Apps for Business szívás Azt hittem ma lesz egy jobbfajta péntekem... erre kőkeményen elrontják egy ilyen rossz hírrel! I hate it! Ja, hogy mi a hír...?! Megszüntették az ingy...