Én, Te, Ő – Mi Band 1S Pulse

By | 2016. július 03.

Már egy ideje gondolkozom azon, hogy valahogyan meg kéne néznem, hogy éjszaka hogyan alszom… Mondták már páran, hogy horkolok, amit elhiszek nekik. Ugyanakkor a horkolás okozhat olyan problémákat is, hogy az ember nem alszik eleget miatta, illetve az alvás minősége sem megfelelő, így a nappali szellemi teljesítőképesség is csökken.

A másik, hogy a mostani nagy divat is beeszi a mindennapjainkba magát… az okosórák, meg okos mindenfélék. Ezek mindent mérnek, mindent tudnak, csak két baj van velük alapvetően. Az áruk és az akku idejük. Az előbbi magas, az utóbbi nevetségesen alacsony. Az okosórákkal úgy vagyok, hogy semmi értelmét nem látom egyelőre. Irtó drágák, vigyázni kell rájuk (legalábbis ennyi pénzért ajánlatos), naponta tölteni kell, bumfordiak. Számomra az óra azért kell, hogy az időt mutassa. Nem akarok se telefonálni vele, se sms-ezni, se emilezni, de webezni, se facebookozni, se semmit! Van egy szuper Citizen karórám, amiben a büdös életben nem kell elemet cserélni, köszönhetően az Eco Drive technológiának, ami a napfényt felhasználva tartja állandóan feltöltött állapotban az elemet benne, illetve a beépített öröknaptárat, ami mindig jó dátumot mutat. Ennél több dologra nincs szükségem egy órától.

És akkor ott a másik kategória, a mindenféle fitnessz karkötők. Ebből is Dunát lehetne rekeszteni már, annyi féle létezik mapaság. Szinte minden nap kijön egy újabb cucc. Viszont ezeknek az ára is relatív magas és az akku időtartama is alacsony, bár jobb, mint az óráké. Eddig 5-7 napokat láttam/olvastam róluk. Azok, amelyek már tényleg használhatóak és nem akkorák, mint egy ház, nagyon sokba kerülnek. Annyit nem költök rájuk (£150-200). Még az £50-ra is húztam a számat… Ha már ilyenre adom a fejem, akkor a következő dolgokat szerettem volna, ha tudja:

  • Kicsi legyen, szép
  • Sokáig bírja az akku (min. 1-2 hét)
  • Pontosan számolja a lépést
  • Tudja monitorozni az alvásomat
  • Olcsó legyen
  • Ne kelljen a telefonnal állandó Bluetooth kapcsolatban lennie

Ha ennél többet tud, akkor az már csak plusz dolog és jó.

Nem igazán vetettem bele magam a keresésbe, mivel ez nem egy olyan dolog volt, amit most azonnal akartam magamnak, illetve szükségem sem volt rá feltétlenül. Így csak néha, ha eszembe jutott a dolog, akkor nézelődtem a neten. De úgy különösebben nem kerestem megszállott módjára.

Több podcast-et is hallgatok. Magyarokat is és angolnyelvűeket is. Mindenhol előjött már ez a téma. Vagy azért, mert lelkes futók a beszélgetők, vagy azért, mert csak edzéshez akart valaki ilyet vagy egyém más okból kifolyólag vettek maguknak ilyen kütyüket. Volt aki órát vett (Apple Watch, Moto, Withings Activité), volt aki karkötőt, volt aki mellpántot. Egyszer viszont, amikor egy magyar podcast-et hallgattam, ismét előjött a téma és már nem is igazán figyeltem oda a beszélgetésre, amikor elhangzott pár érdekes mondat és felkaptam a fejem…

Az illetőnek volt/van Apple Watch-a, de nincs kibékülve vele. Ugyanakkor vett egy karkötőt is, mivel olcsó volt, sokáig meg egy feltöltéssel és azért vette, hogy megnézze, hogyan alszik. És mivel van egy kisgyereke, akihez éjjelente többször fel kell kelnie, így azt mondta, hogy ha eszköz ezzel is meg tud bírkózni és helyes adatokat fog mutatni (mikor volt fent, mikor aludt), akkor elhiszi az adatokat, amiket lát. És működött neki. Ennél a pontnál viszont én is vérszemet kaptam és nekiálltam kutatni a neten az említett cucc után. Hamar meg is találtam és elképedve néztem, hogy mennyibe kerül, miket tud és nem akartam elhinni. Néztem a neten review-kat is és mint kiderült, mindenhol istenítik. A legjobb vételnek titulálják a kategóriájában. Nem egy full profi cuccról van szó, de abban a szegmensben, amit tud, veri a mezőnyt. Igen, a Xiaomi cég Mi Band 1S karkötőjéről van szó.

Mi Band 1S

Mi Band 1S

Mit is tud?

  • Minden, a fenti listámból, plusz még
  • Vízálló
  • 1 hónapig bírj az akku
  • Nem kell állandó kapcsolat a telefonnal. Magában tárolja az adatokat és elég néha összeszinkronizálni az app-pal.
  • Pulzust mér
  • Ébresztőfunkciója van (rezeg a csuklón, használom)
  • Bejövő hívást is tud jelezni rezgéssel (nem használom)
  • Szuper anyagminőség és megmunkálás. Szerintem gyönyörű.
  • Elképesztően olcsó (a többihez képest). Szállítási díjal együtt volt £22.00

Egyből meg is rendeltem és 2 nap alatt meg is érkezett. A csomagolás nagyon izléses volt. Az egyetlen vicces dolog annyi volt, hogy a leírása csak kínai (vagy japán) nyelven volt benne (angol nyelvű ismertető). De igazából ez nem volt probléma, mivel a QR kódot beolvasva egyből letöltöttem és telepítettem az app-ot a mobilra, ami már angol volt. Egy fél perces, gyors regisztráció után már működött is a cucc. Azóta már két hete hordom és használom. Eddig szuperül megy minden, teljesen meg vagyok elégedve vele!

Itt egy kép az egyik éjszakai alvásmérésről:

Mi Band app - Sleep tracker

Mi Band app – Sleep tracker

A töltésehez egy spéci töltőkábelt adtak. Erre figyelni kell, hogy ne vesszen el. :) De lehet a neten már kapni külön is. Viszont mivel havonta kell csak tölteni, így szerencsére nincs is rá sokszor szükség.

Ha iOS-es eszközünk van, akkor pedig össze lehet kötni a Health app-pal is.

Mi Band 1S

Mi Band 1S

 

Hasonló cikkek

Selejtezés Nap képe az irodában... :) A konyhában csináltam magamnak gyorsan egy teát, majd amikor megfordulok, ezt látom az egyik szemetesben: