Xim4 – Nélkülözhetetlen Xbox One kiegészítő

By | 2014. október 05.

Ha valaki, mint ahogy én is a PC-ken töltötte a játékos éveinek jelentős részét (C64 után), akkor számukra a konzolok világa elég fura lehet ugyan úgy, mint nekem. Az irányításról nem is beszélve…

Mikor megvettem magamnak az Xbox One-t, tudtam, hogy a játékok irányítása elég problémás lesz számomra. Főleg az FPS játékoké. Mivel tesómnak van egy Xbox 360-a, így életemben először nála játszottam konzollal egy kicsit. Lényegesen másabb volt, mint az ASDW kiosztással játszani egy billentyűzeten és egérrel. Fogalmam sincs, hogy hogyan is lehet azokkal gyorsan és pontosan célozni, mozogni, stb. Csodálom is a fiatalságot miatta… Nyilván, ha én is ebbe a világba születek, akkor más lenne most a helyzet, de nem így történt. Szóval az már világos volt, hogy valahogy megoldást kellene találni a problémámra, mert a konzolos világ nem csak az autós játékokról szól.

Amikor anno nézegettem, hogy mik az opciók, akkor nem sok minden jött szóba. Van ugyan alternatíva is a dologra (CronusMax, mostanában megjelent a KeyMander), de egy kivételével nem az igaziak. Ez a kivétel pedig a Xim. Amikor nézegettem (Xim3), egyértelmű volt, hogy ez a megoldás. Viszont két probléma volt vele: 1. drága, 2. nem támogatja az Xbox One-t. Voltak már pletykák, hogy jön a trónkövetelő új verzió, de senki nem tudta, hogy mikor pontosan. Lassan már 3/4 év eltelt mióta megvolt a konzol, de az irányítással még mindig kínlódtam. Több hetes őrlődés után úgy döntöttem valamikor tavasz vége felé, nyár elején, hogy megrendelem a CronusMax-ot, mint félmegoldást. Jobb, mint a semmi. De amikor ott voltam, hogy ténylegesen megrendelem, nem volt raktáron (minden okkal történik). Kértem egy értesítőt, hogy szóljanak, ha megint lesz. Ez volt a szerencse. Ugyanis közben megjelent a hír, hogy nagyon hamarosan kijön végre a Xim4! :) Néhány hetes várakozás után egy  nem publikált pre-sale-ről lecsúsztam, de ez megint csak szerencse volt, mert így megúsztam a vámot, mivel USÁ-ból jött volna a cucc. Viszont pár európai kereskedő behúzott pár tucatot magához szerencsére és ennek köszönhetően kicsivel később, a szülinapom alkalmából megleptem magam eggyel az Amazonról. Mondanom sem kell, hogy amikor észrevettem, hogy van az Amazonon, egyből megrendeltem. kb. 30 perccel később már nem volt kapható sehol. Minden kereskedő kifogyott belőle. :)

 

Xim4

Xim4

Ha érdekel, hogy hogyan is működik, akkor számtalan YouTube-os videó van róla. A konfigurálása vagy Android-os app-on keresztül vagy Windows-os programmal Bluetooth-on keresztül történik. Előre beállított és letölthető profilok vannak, amiket aztán mindenki a saját kedvére alakítgathat, ha akar.

A fenti kép csak egy töredéke a millió beállítási opció közül. A teljes Manual-ban mindent meg lehet találni.

Az ára ugyan nem olcsó, de ha valaki tényleg jót akar játszani, akkor ezt javaslom!

Update [2015.07.30.]: A Microsoft bejelentette, hogy lesz billentyűzet+egér támogatás Xbox One-on!