Home delivery

By | 2011. július 31.

Gondoltunk egyet, gondoltunk kettőt és arra jutottunk, hogy mostantól a bánat fog cipekedni a buszon a bevásárlás után. Lehet, hogy jó muri az áruházban mászkálni és végignyálazni a kínálatot live, de inkább billent a NOT oldalra a mérleg, mint a pozitív irányba. Pár indok: tömeg, idő, cipekedés, fárasztó, stb. Megoldás? Van. Itt kint. Otthon ez még a horizonton sincs sajnos. Pedig…

Igazából számtalan -mondhatni szinte az összes- bevásárló üzletlánc kínál itt kint házhoz szállítási lehetőséget. Legyen az akár az ASDA, Teso, Sainsbury’s, stb. Minimális házhoz szállítási díj ellenében, kényelmesen vásárolhatunk online, legyen szó akár az alapvető élelmiszerekről vagy háztartási eszközökről, netán kerti bútorokról. Teljesen mindegy. Ami az áruház kínálatában megtalálható, kiszállítják. A kiszállítási díj változó. Áruházanként különböző. Tapasztalatom az ASDÁ-val és a Sainsbury’s-zel van egyelőre. ASDA például két órás idő-slot-okban adja meg (választhatjuk ki) a szállítási időpontot és a £2-tól £5-ig terjedő díjazás a napszaktól és a jelenlegi dátum valamint a kért időpont közötti „távolság” függvényében változik.

Mit kell mindössze tennünk? Elnavigálni az üzlet weboldalára, beregisztrálni vagy belépni, ha már van login-unk és kényelmesen az ágyban fekve végignyálazni a kínálatot  a gépünkről, majd bedobálni a kívánt termékeket a virtuális kosarunkba. A végén megadjuk a szállítási címet, kiválasztjuk a nekünk megfelelő időpontot, kifizetjük a bankkártyánkkal, hátradőlünk, megnézzük a kedvenc sorozatunk következő részét és közben elégedetten konstatáljuk, hogy ismét kényelmesen sikerült bevásárolnunk. Az a £2 házhoz szállítási díj talán még olcsóbb is, mint az üzemanyag, amit erre a célra elhasználnánk. De ha az £5-ot nézzük, még az is vállalható, ha az üzemanyagon felül megspórolt idegeskedést, sorban állást, elvesztegetett időt nézzük.

A weboldalon minden megtalálható, ami az áruházban is ott van. Az akciók szintén. Bizonyos összeg feletti vásárlás esetén pedig a kiszállítás ingyenes. ASDA esetén ez £100. Egy „nagybevásárlásnál” ez az összeg egyszerűen elérhető.

A szállítás pedig ajtóig történik. Le se kell mennünk (ki se kell mennünk) az utcára, hogy fel-/bevigyük a kiszállított cuccokat… a futár szépen lepakolja az ajtónkhoz. Szatyrokban. Mint ha most hoztuk volna ki a boltból.

Hasonló cikkek

Bútor Sokat gondolkodtam -eddig-, hogy itt kint Londonban, ahol egymás hegyén-hátán épületek vannak, hogyan viszik be a lakásba az emberek a dolgaikat, ha v...